Imprezy okolicznościowe

Szukasz idealnego miejsca na organizację niezapomnianej imprezy okolicznościowej w Gdańsku? Gruba Deska to doskonały wybór! Nasza restauracja oferuje przytulną atmosferę, wyjątkowe menu oraz profesjonalną obsługę, które sprawią, że każde wydarzenie – od urodzin, przez chrzciny, po rocznice – stanie się niezapomnianym przeżyciem. Jeśli wolisz świętować w innym miejscu, przygotujemy catering dostosowany do Twoich potrzeb i dostarczymy go pod wskazany adres. Zaufaj naszemu doświadczeniu – stworzymy dla Ciebie chwilę pełną smaku!

pełny stół



SERWIS WHITE 100/os. - 4 godziny

ZUPY

*serwis przewiduje jedną zupę do zestawy poniżej

  • Domowy rosół z makaronem
  • Krem z pomidora z grzanką i świeżą bazylia
  • Żurek z białą kiełbaską i jajkiem
  • Krem z borowika ze śmietaną
  • Krem z białych warzyw z chipsem z boczku i czarnym sezamem

DANIE GŁÓWNE

*serwis przewiduje jedną propozycje z serwisu poniżej

  • Polędwiczka wieprzowa podawana z dżemem cebulowym i miodem , kładziona obok klusek śląskich i karmelizowanej czerwonej kapusty.
  • Pieczeń ze schabu nadziewana śliwkami i wędzonką , podawany z ziemniakami i zapiekanymi buraczkami
  • Pieczony udziec z indyka z jabłkami ,żurawiną w sosie winnym ,podawany z kopytkami buraczanymi i selerem naciowym .
  • Pieczeń z Indyka duszona w bulionie i winie z malagi , podawana z brzoskwiniami i purre ziemniaczanym.
  • Marynowany kurczak w ziołach z grilla w sosie rozmarynowym , podawany z ryżem i grillowanymi warzywami .
  • Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i serem feta w sosie z pomidorów suszonych, podawany z rukolą i pieczonymi ziemniakami.
  • Tradycyjny kotlet schabowy podawany z purée i zasmażana kapustą.
  • Zrazy wieprzowe podawane z musem cebulowym , kładziona obok klusek śląskich i karmelizowanej czerwonej kapusty.*

DANIE GŁÓWNE VEGE

  • Zapiekana papryka z ciecierzycą w miętowym sosie
  • Kluski śląskie z musem orzechowym
  • Polędwica w dorsza podawana z purée ziemniaczanym ze szczypiorkiem i sosem maślanym i domowymi marynatami
  • Gnochi w pesto bazyliowym i suszonymi pomidorami

DODATKI

*serwis przewiduje jeden dodatek do zestawy powyżej

 

  • Buraczki zasmażane ze śmietaną
  • Marchewka z groszkiem
  • Czerwona kapusta z jabłkami i rodzynkami
  • Jarzyny w sosie maślanym
  • Sałata w sosie winnym
  • Mix sałat
  • Domowe marynaty
  • Seler z pomarańczą i rodzynkami
  • Seler korzeń z rodzynkami i śmietaną

CIASTO

  • Szarlotka

SERWIS KAWOWY

  • Świeżo parzona kawa /przelewowa
  • Kompozycja herbat
  • Woda z cytryną i miętą

DODATKOWO PŁATNE

Fontanna czekolady belgijskiej 250 zł
Owoce do szaszłyków do fontanny 100 zł
Kociołek Wiejski 7 litrów Żurek / Gulaszowa / Barszcz 250 zł
Wino 0,7 Winiarnia Zamojska 65 zł
Owoce/ porcja 15 zł
Napoje w dzbanach ,7 litrów lemoniady / soki 65 zł
Dodatkowa porcja mięsa /osoba 30 zł
Dodatkowa przystawka /osoba 22 zł
Serwis dodatkowy Gościa (tort , ciasto ) 8 zł
Serwis dodatkowy Gościa (alkohol) 15zł
Każda rozpoczęta godzina uroczystości poza serwisem 200 zł
Wynajem dodatkowej przestrzeni (dyskoteka, koncert , muzyka na żywo) 500 zł
Muzyka na żywo cennik do ustalenia

 

Pobierz w pdf


SERWIS SILVER 200/os. - 4 godziny

PRZYSTAWKI

*serwis przewiduje jedną przystawkę do zestawu poniżej

  • Bagietka włoska z suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem
  • Tartaletki z łososia kładzione na mascarpone
  • Mus z łososia kładziony na wytrawnym keksie w sosie tatarskim
  • Carpaccio z buraka w sosie wino ziołowym
  • Karmelizowana gruszka z gorgonzolą i orzechami w sosie miodowo winnym
  • Pasta z makreli kładziona na grzance

ZUPY

*serwis przewiduje jedną zupę do zestawy poniżej

  • Domowy rosół z makaronem
  • Krem z pomidora z grzanką i świeżą bazylia
  • Żurek z białą kiełbaską i jajkiem
  • Krem z borowika ze śmietaną
  • sKrem z białych warzyw z chipsem z boczku i czarnym sezamem

DANIE GŁÓWNE

*serwis przewiduje dwie porcje mięsa/os

  • Polędwiczka wieprzowa podawana z dżemem cebulowym i miodem , kładziona obok klusek śląskich i karmelizowanej czerwonej kapusty.
  • Pieczeń ze schabu nadziewana śliwkami i wędzonką , podawany z ziemniakami i zapiekanymi buraczkami
  • Pieczony udziec z indyka z jabłkami ,żurawiną w sosie winnym ,podawany z kopytkami buraczanymi i selerem naciowym .
  • Pieczeń z Indyka duszona w bulionie i winie z malagi , podawana z brzoskwiniami i purre ziemniaczanym.
  • Marynowany kurczak w ziołach z grilla w sosie rozmarynowym , podawany z ryżem i grillowanymi warzywami .
  • Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i serem feta w sosie z pomidorów suszonych, podawany z rukolą i pieczonymi ziemniakami.
  • Tradycyjny kotlet schabowy podawany z purée i zasmażana kapustą.
  • Zrazy wieprzowe podawane z musem cebulowym , kładziona obok klusek śląskich i karmelizowanej czerwonej kapusty.

DANIE GŁÓWNE VEGE

  • Zapiekana papryka z ciecierzycą w miętowym sosie
  • Kluski śląskie z musem orzechowym
  • Polędwica w dorsza podawana z purée ziemniaczanym ze szczypiorkiem i sosem maślanym i domowymi marynatami
  • Gnochi w pesto bazyliowym i suszonymi pomidorami

DODATKI

*serwis przewiduje jeden dodatek do zestawy powyżej

 

  • Buraczki zasmażane ze śmietaną
  • Marchewka z groszkiem
  • Czerwona kapusta z jabłkami i rodzynkami
  • Jarzyny w sosie maślanym
  • Sałata w sosie winnym
  • Mix sałat
  • Domowe marynaty
  • Seler z pomarańczą i rodzynkami
  • Seler korzeń z rodzynkami i śmietaną

PRZEKĄSKI

* serwis przewiduje trzy przekąski do zestawu powyżej

  • Sałata z fetą ,orzechami i winogronami w sosie miodowo -winnym
  • Deska pieczeni własnej produkcji – karkówka , boczek , schab , polędwiczka
  • Deska rozmaitości serowych
  • Gorący chleb ze smalcem i ogórkiem
  • Szpinakowa tortilla z mascarpone nadziewana łososiem
  • Wrap z tapenadą z czarnych oliwek , rukolą i suszonymi pomidorami
  • Croissant box na wytrawnie ( gorące croissant nadziewane pastą na wytrawnie )
  • Mini kanapeczki bankietowe ( szeroki wachlarz rozmaitości kładzionych na grzance )
  • Precle z rukolą, truskawkami i szynką parmeńską
  • Śledzik pod szubą

CIASTO

*serwis przewiduje do wyboru dwie propozycje

  • Szarlotka
  • Sernik
  • Brownie

SERWIS KAWOWY

  • Świeżo parzona kawa /przelewowa
  • Kompozycja herbat
  • Woda z cytryną i miętą

DODATKOWO PŁATNE

Fontanna czekolady belgijskiej 250 zł
Owoce do szaszłyków do fontanny 100 zł
Kociołek Wiejski 7 litrów Żurek / Gulaszowa / Barszcz 250 zł
Wino 0,7 Winiarnia Zamojska 65 zł
Owoce/ porcja 15 zł
Napoje w dzbanach ,7 litrów lemoniady / soki 65 zł
Dodatkowa porcja mięsa /osoba 30 zł
Dodatkowa przystawka /osoba 22 zł
Serwis dodatkowy Gościa (tort , ciasto ) 8 zł
Serwis dodatkowy Gościa (alkohol) 15zł
Każda rozpoczęta godzina uroczystości poza serwisem 200 zł
Wynajem dodatkowej przestrzeni (dyskoteka, koncert , muzyka na żywo) 500 zł
Muzyka na żywo cennik do ustalenia

 

Pobierz w pdf


SERWIS Gold 300/os. - 5 godzin

PRZYSTAWKI

*serwis przewiduje jedną przystawkę do zestawu poniżej

  • Bagietka włoska z suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem
  • Tartaletki z łososia kładzione na mascarpone
  • Mus z łososia kładziony na wytrawnym keksie w sosie tatarskim
  • Carpaccio z buraka w sosie wino ziołowym
  • Karmelizowana gruszka z gorgonzolą i orzechami w sosie miodowo winnym
  • Pasta z makreli kładziona na grzance

ZUPY

*serwis przewiduje jedną zupę do zestawy poniżej

  • Domowy rosół z makaronem
  • Krem z pomidora z grzanką i świeżą bazylia
  • Żurek z białą kiełbaską i jajkiem
  • Krem z borowika ze śmietaną
  • sKrem z białych warzyw z chipsem z boczku i czarnym sezamem

DANIE GŁÓWNE

*serwis przewiduje dwie porcje mięsa/os

  • Polędwiczka wieprzowa podawana z dżemem cebulowym i miodem , kładziona obok klusek śląskich i karmelizowanej czerwonej kapusty.
  • Pieczeń ze schabu nadziewana śliwkami i wędzonką , podawany z ziemniakami i zapiekanymi buraczkami
  • Pieczony udziec z indyka z jabłkami ,żurawiną w sosie winnym ,podawany z kopytkami buraczanymi i selerem naciowym .
  • Pieczeń z Indyka duszona w bulionie i winie z malagi , podawana z brzoskwiniami i purre ziemniaczanym.
  • Marynowany kurczak w ziołach z grilla w sosie rozmarynowym , podawany z ryżem i grillowanymi warzywami .
  • Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i serem feta w sosie z pomidorów suszonych, podawany z rukolą i pieczonymi ziemniakami.
  • Tradycyjny kotlet schabowy podawany z purée i zasmażana kapustą.
  • Zrazy wieprzowe podawane z musem cebulowym , kładziona obok klusek śląskich i karmelizowanej czerwonej kapusty.

DANIE GŁÓWNE VEGE

  • Zapiekana papryka z ciecierzycą w miętowym sosie
  • Kluski śląskie z musem orzechowym
  • Polędwica w dorsza podawana z purée ziemniaczanym ze szczypiorkiem i sosem maślanym i domowymi marynatami
  • Gnochi w pesto bazyliowym i suszonymi pomidorami

DODATKI

*serwis przewiduje jeden dodatek do zestawy powyżej

 

  • Buraczki zasmażane ze śmietaną
  • Marchewka z groszkiem
  • Czerwona kapusta z jabłkami i rodzynkami
  • Jarzyny w sosie maślanym
  • Sałata w sosie winnym
  • Mix sałat
  • Domowe marynaty
  • Seler z pomarańczą i rodzynkami
  • Seler korzeń z rodzynkami i śmietaną

PRZEKĄSKI

* serwis przewiduje pięć przekąsek do zestawy powyżej

  • Pierogi z mięsem / ruskie
  • Wiejski kociołek
  • Sałata z fetą ,orzechami i winogronami w sosie miodowo -winnym
  • Deska pieczeni własnej produkcji – karkówka , boczek , schab , polędwiczka
  • Deska rozmaitości serowych
  • Gorący chleb ze smalcem i ogórkiem
  • Szpinakowa tortilla z mascarpone nadziewana łososiem
  • Wrap z tapenadą z czarnych oliwek , rukolą i suszonymi pomidorami
  • Croissant box na wytrawnie ( gorące croissant nadziewane pastą na wytrawnie )
  • Mini kanapeczki bankietowe ( szeroki wachlarz rozmaitości kładzionych na grzance )
  • Precle z rukolą, truskawkami i szynką parmeńską
  • Śledzik pod szubą

CIASTO

*serwis przewiduje do wyboru dwie propozycje

  • Szarlotka
  • Sernik
  • Brownie

SERWIS KAWOWY

  • Świeżo parzona kawa /przelewowa
  • Kompozycja herbat
  • Woda z cytryną i miętą

DODATKOWO PŁATNE

Fontanna czekolady belgijskiej 250 zł
Owoce do szaszłyków do fontanny 100 zł
Kociołek Wiejski 7 litrów Żurek / Gulaszowa / Barszcz 250 zł
Wino 0,7 Winiarnia Zamojska 65 zł
Owoce/ porcja 15 zł
Napoje w dzbanach ,7 litrów lemoniady / soki 65 zł
Dodatkowa porcja mięsa /osoba 30 zł
Dodatkowa przystawka /osoba 22 zł
Serwis dodatkowy Gościa (tort , ciasto ) 8 zł
Serwis dodatkowy Gościa (alkohol) 15zł
Każda rozpoczęta godzina uroczystości poza serwisem 200 zł
Wynajem dodatkowej przestrzeni (dyskoteka, koncert , muzyka na żywo) 500 zł
Muzyka na żywo cennik do ustalenia

 

Pobierz w pdf